Du er her

Analinkontinens – nyt tilbud til kvinder fra 18 år

02.12.2019
Hjælp til kvinder, der har svært ved at holde på luft og afføring. Tilbuddet er et samarbejde med Amager og Hvidovre Hospital.

Københavns Kommune lancerer nyt tilbud til kvinder med analinkontinens. Tilbuddet er en patientuddannelse, hvor patienten får viden og øvelser. Indholdet i uddannelsen består af tværfaglig undervisning, herunder viden om opbygningen og funktioner i tarmen og simple konservative behandlingsmuligheder. En stor del af tilbuddet er også erfaringsudveksling blandt kvinderne og oplæg fra patientrepræsentanter, der tidligere har deltaget på patientuddannelsen.

Afprøvet med gode resultater

Tilbuddet er en del af et nyt projekt i samarbejde med Gastroenheden, Amager og Hvidovre Hospital. Her er behandlingstilbuddet også allerede afprøvet som patientuddannelse, og siden oktober 2017 har det været et været etableret tilbud.

Evaluering af patientuddannelsen i Gastroenheden viste, at mere end 50 % af kvinderne 1-3 måneder efter deltagelse på uddannelsen havde opnået signifikant reduktion af afføringsinkontinens og signifikant forbedret livskvalitet.

Målgruppen for tilbuddet

Uddannelsen er for kvinder, der har svært ved at holde på luft og/eller afføring. Derudover skal patienten være over 18 år, bo i Københavns Kommune og ikke have født inden for seks måneder. En almen praksis med 1.500 patienter vil typisk have 30 kvinder, der lider af afføringsinkontinens.

Hvor og hvornår

Uddannelsen foregår i Sundhedshus Amager. Den består af tre undervisningsgange a to timer fordelt på én måned. Underviserne er sygeplejersker og fysioterapeuter.

Første hold starter op i januar 2020. Herefter starter der et nyt hold hver måned foreløbigt frem til maj. Se de præcise datoer på www.kk.dk/analinkontinens