Header menu

COVID-19:

Vi følger myndighedernes anbefalinger. Derfor påvirker COVID-19 flere af vores tilbud og services. Husk mundbind, hvis du besøger os. Læs mere på kk.dk/corona

App til rygestop viser god effekt

12.03.2021
Mange københavnere bliver røgfri med rygestop-appen E-kvit – det gælder særligt unge rygere, storrygere og rygere med længere uddannelser.

Mere end hver femte københavner, der bruger rygestop-appen E-kvit, bliver røgfri. Det viser en ny evaluering, som Kræftens Bekæmpelse har lavet. Dermed er den digitale vej til rygestop lige så effektiv som de tilsvarende rygestopkurser, og vi håber at du vil indtænke appen E-kvit, når du vejleder dine patienter om rygestop.

Appen E-kvit er effektiv for en særlig målgruppe. De brugere, som har størst succes med E-kvit er:

  • Yngre rygere
  • Rygere med en mellemlang eller lang uddannelse
  • Storrygere.

Deltagerne på de traditionelle rygestopkurser, hvor man deltager i grupper, er derimod typisk ældre og har et kortere uddannelsesniveau.
 

Digitalt og skræddersyet til den enkelte

Indholdet i appen E-kvit kan også tilgås på hjemmesiden e-kvit.dk. Indholdet hjælper den enkelte bruger i alle faser af rygestoppet og via et skræddersyet tilbud, der tilpasses ud fra brugerens behov. Brugeren får bl.a. film, lydøvelser og daglige tips og kan løbende følge med i, hvor mange penge, der er sparet på rygestoppet.