Du er her

Center for Kræft og Sundhed har et godt tilbud til mandlige pårørende

19.09.2019
Mange mænd føler sig alene med deres bekymringer som pårørende til en partner med kræft. Nu kan de mødes med andre mænd i samme situation.

Som pårørende, og i mødet med sundhedsvæsenet, har man mange kasketter på. Man skal både indrette sig efter den syge, forholde sig til ændrede roller i parforholdet og familien, forholde sig til en magtesløshed over for sygdommen og tage vare på sig selv. Især det sidste kan for mange være svært, fordi de føler, at de svigter den syge ved at gøre noget for sig selv.

I Center for Kræft og Sundhed mødes en gruppe mænd en gang om måneden. På møderne kan man drøfte oplevelser og dele erfaringer med mænd, der selv har en syg partner. Et hyppigt tema blandt mændene er, hvordan man sikrer sig et frirum, hvor sygdom ikke fylder det hele. Møderne er velbesøgte og meget roste.

Læs mere om gruppen, og se et filmklip, hvor Søren fortæller, hvordan møderne har hjulpet ham. 

Ny brugervenlig hjemmeside

Information og filmklip om mandegruppen ligger på Center for Kræft og Sundheds nye hjemmeside www.kraeft.kk.dk. Siden er opbygget med en tydelig opdeling af indhold for henholdsvis borgere og fagpersoner.  

Spørg også ind til helbredte patienter

Har du patieter, som er blevet helbredt, er det meget relevant at spørge til, om de er blevet rehabiliteret tidligere. Du kan henvise borgere fra den dag diagnosen stilles og frem til ca. to år efter endt behandling.