Du er her

Den gode attest i det kommunalt-lægelige samarbejde

07.09.2018
Få inspiration til, hvordan du laver den gode attest – til gavn for både patienten, jobcentret og dig som praktiserende læge.

Når en patient er sygemeldt fra enten sit arbejde, fra ledighed eller er syg og på kontanthjælp, er samarbejdet mellem kommunen og dig som læge vigtigt. Her er en god attest af stor betydning for, at din patient får den rette hjælp og støtte.

I Hjørring Kommune har almen praktiserende læge Annette Engsig og praksiskonsulent Britta B. Christiansen i samarbejde med jobcentret udarbejdet en vejledning, der instruerer i den gode attest, og som er nyttig for praktiserende læger over hele landet at have kendskab til.

Vejledningen giver et hurtigt overblik over, hvilke vurderinger der skal foretages af sagsbehandleren på jobcentret, og hvilke der skal foretages af dig som praktiserende læge.

Få inspiration til formuleringer

I vejledningen kan du hente gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du besvarer en attest. Du kan også finde inspiration til formuleringer, der kan afhjælpe de fleste misforståelser, og som dermed effektiviserer samarbejdet om at udarbejde attester.

Se vejledningen på sundhed.dk