Du er her

Graviditetsbesøg hos sårbare gravide

24.11.2016
Hjælp os med at få kontakt til sårbare gravide til en snak om forældreskab. Ca. 20 % af de gravide er i målgruppen for graviditetsbesøg.

Sundhedsplejen tilbyder graviditetsbesøg hos sårbare og udsatte gravide i Københavns Kommune. Men vi har brug for din hjælp til at opspore dem. Ca. 20 procent af de gravide københavnere har udfordringer, der kan få betydning for det kommende barns helbred, trivsel og udvikling. Sårbarheden kan skyldes alt fra misbrug hos forældrene, over tidligere graviditetsproblemer, og til forventede ammeproblemer på grund af overvægt. Med et graviditetsbesøg kan sundhedsplejen være med til at give den gravide og hendes familie tryghed omkring fødslen og den kommende forældrerolle.

Hjælp os med at få kontakt

Som læge ser du tidligt den gravide og har formentlig en fornemmelse af, om et graviditetsbesøg kunne være en god ide. Vi håber meget, at du vil gøre de gravide opmærksomme på tilbuddet. Er den gravide interesseret, ser vi gerne, at du kontakter os i Sundhedsplejen, så tager vi kontakt til den gravide.

Har den gravide brug for at overveje tilbuddet, kan hun selv efterfølgende kontakte os direkte. Besøget planlægges om muligt til omkring uge 30 i graviditeten. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.