Du er her

Henvis til kommunal rehabilitering

21.12.2018
KOL- og type 2-diabetespatienter skal nu gå til kontrol hos egen læge. Husk at informere om de mange rehabiliteringsmuligheder i kommunen.

I den kommende tid bliver en lang række patienter flyttet fra hospitalernes ambulatorier til almen praksis. Det skyldes, at almen praksis med overenskomst 2018-2021 får hovedansvaret for behandling og kontrol af patienter med KOL og type 2-diabetes. Det handler om patienter, der tidligere har gået til kontrol og er blevet behandlet på hospitalernes lunge- og diabetesambulatorier.

Rehabilitering og støtte til livet med kronisk sygdom

Når behandlingsansvaret flyttes fra ambulatorie til egen læge, flyttes rehabiliteringsopgaven også fra hospital til kommune. Det er derfor vigtigt, at du ved konsultationer og årskontroller henviser de nye patienter til et KOL- eller diabetesforløb i Københavns Kommune og informerer patienterne om de mange muligheder, der er for at få støtte til livet med en kronisk sygdom.

Hospitalerne informerer selv patienterne

Flytningen af patienter startede i november og fortsætter frem til august 2019. Og flytningen bliver koordineret mellem det enkelte hospital og de alment praktiserende læger i området. Hospitalerne i Region Hovedstaden vil informere de patienter, der fremover skal behandles hos egen læge.