Header menu

COVID-19:

Vi følger myndighedernes anbefalinger. Derfor påvirker COVID-19 flere af vores tilbud og services. Husk mundbind, hvis du besøger os. Læs mere på kk.dk/corona

Hjælp os med at opspore prædiabetes

23.02.2021
Center for Diabetes opsporer målrettet for prædiabetes og ikke erkendt type 2-diabetes. Henvis gerne til ny indsats.

Center for Diabetes i Københavns Kommune er i gang med at udvikle og afprøve en ny indsats for målrettet tidlig opsporing af prædiabetes og ikke erkendt type 2-diabetes. Du kan derfor som noget nyt henvise patienter med prædiabetes til en forebyggende indsats med bl.a. træning og vægttab.

Som en del af projektet afprøver centret, om tidlig opsporing af prædiabetes og ikke erkendt type 2- diabetes i særlige risikogrupper kan lade sig gøre. Du vil derfor måske møde patienter, som Københavns Kommune har opfordret til at kontakte egen læge for at få en diagnostisk test i form af en Hba1c. Det drejer sig blandt andet om forældre til børn, der er i et overvægtsforløb i Center for Børn og Unges Sundhed, særligt sårbare beboere på bosteder og københavnere, der bor i sociale boligområder og dermed har ophobning af risikofaktorer for diabetes.
 

Diagnosticering i almen praksis

I første omgang screener vi i Københavns Kommune ud fra Leicester Risiko Score (LRS). Ved høj risikoscore anbefaler vi, at borgerne tager kontakt til egen læge for at blive diagnosticeret.
 

Henvis til skræddersyede tilbud

Hvis det viser sig, at din patient har prædiabetes (HbA1c 42-47 mmol/mol) eller har ny-diagnosticeret type 2-diabetes (HbA1c ≥48 mmol/mol), beder vi dig henvise patienten til et forløb i Center for Diabetes. Her vil patienten modtage et skræddersyet tilbud. Vi modtager i dette tilbud også gerne andre patienter, som du evt. har med prædiabetes.

Vi håber, at du vil bidrage til målrettet opsporing af type 2-diabetes, så vi i fællesskab kan finde ud af om dette er en model til forebyggelse af type 2-diabetes, og om vi med denne strategi kan mindske den sociale ulighed i type 2-diabetes.