Header menu

COVID-19:

Vi følger myndighedernes anbefalinger. Derfor påvirker COVID-19 flere af vores tilbud og services. Husk mundbind, hvis du besøger os. Læs mere på kk.dk/corona

Patienter med slidgigt kan få genoptræning i hele byen

12.03.2021
Tilbuddet "Lev Godt med Slidgigt" tilbydes nu i Center for Genoptræning Amager, Nørrebro, Vanløse, Vesterbro og Østerbro.

Har du patienter med diagnosticeret slidgigt i knæ eller hofte, kan du nu henvise dem til tilbuddet Lev Godt med Slidgigt i alle kommunens fem genoptræningscentre. Forudsætningen er dog, at patienten er motiveret for træning på hold kombineret med en høj grad af selvstændig træning hjemme.

Lev Godt med Slidgigt er et tilbud målrettet patienter med artroserelaterede smerter i knæ og/eller hofte. Patienten skal være indstillet på, at tilbuddet består af holdtræning med blandt andet motionscykling og styrketræning én gang om ugen og derudover selvstændig hjemmetræning minimum 1-2 gange om ugen.
 

Flere hold i 2021

På grund af restriktioner relateret til COVID-19 er der i flere genoptræningscentre opstået længere ventetid på tilbuddet Lev godt med slidgigt. Der er nu tilført ekstra ressourcer for at afvikle ventetiden, og der vil gennem 2021 blive oprettet ekstra mange hold.
 

Tilbuddets indhold

Lev Godt med Slidgigt varer ca. 3 måneder og består af:

  • undersøgelse ved fysioterapeut ved start og slut
  • information og undervisning i 2 x 1,5 time
  • træning både på hold og hjemme.

Hver patient får et individuelt tilrettelagt program.
 

Målgruppen for Lev Godt med Slidgigt

For at kunne deltage i tilbuddet skal patienten:

  • være diagnosticeret med artrose i knæ og/eller hofte
  • være over 18 år
  • have bopæl i Københavns Kommune
  • selv kunne komme til og fra genoptræningscentret.

Har patienten kraftige smerter fra andre lidelser (fx ryglidelser), som forhindrer målrettet træning, skal du ikke henvise til dette tilbud. Patienter med smerter i knæ og hofter, som ikke er artroserelaterede (for eksempel fibromyalgi eller artrit) skal heller ikke henvises til Lev Godt med Slidgigt.