Header menu

Corona-virus:

Corona-virus påvirker fortsat en del tilbud og services, som er ændrede eller åbne med restriktioner. Læs mere på kk.dk/corona

Rygestop og mindfulness i det grønne

20.01.2020
Sundheds- og Omsorgsforvaltningen har afholdt rygestopkursus i byens grønne parker, og indtil videre er erfaringerne gode.

Hanne Lund fra Østerbro er tidligere storryger. Før havde hun lyst til at tænde en cigaret, så snart den foregående var slukket. I dag er det over en måned siden, at hun røg den sidste cigaret. Det har haft stor betydning for hende, at hun er blevet mødt uden fordømmelse, men også at kurset foregik i det fri.

Deltagerne på rygestopkurset mødtes i Fælledparken og på Assistens Kirkegården - sundhedshusets hvide vægge var skiftet ud med blå himmel og grønne omgivelser. Og her lavede deltagerne blandt andet små øvelser i mindfulness, hvor de øvede sig i at være i nuet.

- På denne bænk lige her, som Hanne siger det.
 

Jeg føler mig fulgt til dørs

Sebastian Platon fra Nørrebro er en af de andre deltagere. Han har tidligere forsøgt at stoppe på egen hånd, men er altid faldet i igen særligt i forbindelse med fester og rejser.

- Jeg føler mig fulgt til dørs på den gode måde af vores rådgiver. Jeg har lært nogle strategier for, hvad jeg skal gøre, når rygetrangen melder sig. Og så har det været godt for mig at være i en gruppe. Det er mere forpligtende at stoppe, når vi er flere om projektet, siger Sebastian.

Deltagerne har også fået gode råd og tilskud til forskellige former for nikotinerstatning. Hvad enten det er piller eller plastre, så er rådgivningen om brugen af det en del af kurset.
 

Næste hold starter i april

Har du patienter, der kunne tænke sig et rygestopkursus i det fri? Det næste kursus er allerede planlagt. Det starter i april, når det er lysere.
 

Tilmelding på www.sundhed.kk.dk/rygestop