Header menu

COVID-19:

Vi følger myndighedernes anbefalinger. Derfor påvirker COVID-19 flere af vores tilbud og services. Husk mundbind, hvis du besøger os. Læs mere på kk.dk/corona

Stor søgning til stressklinikkerne

30.05.2016
Interessen for et forløb på en af kommunens stressklinikker har været stor. Henvis også gerne københavnere, der ikke er i beskæftigelse.

En evaluering viser, at tilfredsheden med stressklinikkerne er meget stor, og at ni ud af ti mærker et fald i deres stress-niveau. Søgningen til klinikkerne er dog så stor, at det er nødvendigt, at almen praksis tænker i alternativer særligt for københavnere, der er i arbejde.

100 procent er tilfredse, og 91 procent har oplevet et markant fald i deres stress-niveau. Det viser den første evaluering blandt deltagerne på byens stressklinikker i 2015. Udover at københavnerne er blevet hjulpet af med deres stress, viser forløbet sig at have en positiv effekt på både søvnbesvær og begyndende tegn på depression.

Stor søgning til tilbuddet

Efter åbningen af stressklinikkerne har 246 københavnere været i et forløb i 2015, og stressklinikkerne har i dag en ventetid på fire måneder.

I 2016 vil cirka 550 københavnere kunne deltage i et stressforløb. Evalueringen viser, at det hovedsageligt er borgere, som er i beskæftigelse, der er blevet henvist til et forløb mod stress. 70 procent af deltagerne er i arbejde.

Fremover vil vi gerne sikre, at det også er borgere uden for arbejdsmarkedet, der bliver henvist til et forløb. Det er derfor vigtigt, at almen praksis også taler om alternative muligheder med de patienter, der henvises. Måske har de en arbejdsgiver, der har et tilbud til dem, eller de kan få et tilbud gennem deres faglige organisation.

Fra den 1. juli vil stressklinikkerne være at finde i Sundhedshus Nørrebro og Sundhedshus Amager.

Almen praksis vil inden 1. juli modtage en ny visitationsguide, hvor det fremgår, hvordan der fremover skal henvises til klinikkerne.

Kontakt