Du er her

Udvidet tilbud til børn fra to år med svær overvægt

16.02.2017
Center for Børn og Unges Sundhed i Københavns Kommune tilbyder nu behandling af børn med svær overvægt i alderen 2-16 år og deres familier.

Svær overvægt hos børn bliver vurderet til at være en af de største udfordringer for folkesundheden. I Center for Børn og Unges Sundhed er det nu muligt for familier med børn ned til to år med svær overvægt at få vejledning i vægttab eller vægtstabilisering, der kan fremme barnets sundhed.

Du er vigtig for centret

Som praktiserende læge tilser du de små børn ved de årlige helbredsundersøgelser. Du har derfor en afgørende betydning i forhold til at henvise nogle af de 660 københavnske børn mellem to og fem år, som Sundheds- og Omsorgsforvaltningen skønner, har svær overvægt.

Tidligere evalueringer viser, at centrets tværfaglige indsats har signifikant effekt, når det handler om at skabe varige livsstilsændringer og opnå vægttab eller -stabilisering hos særligt yngre børn med svær overvægt og deres familier.

Rådgivning til læger

Ønsker du mere indgående viden om centrets indsats, viden om opsporing af svær overvægt hos børn eller konkret rådgivning på sager fra din praksis, kontakt da Center for Børn og Unges Sundhed. Herefter aftaler vi, om rådgivningen skal være på centret, hos dig eller over telefon.  

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.