Du er her

Vejledning og støtte til pårørende

19.09.2019
Pårørende kan ringe direkte til en pårørendevejleder og få hjælp til det, der er svært. Og du har modtaget pjecer om tilbuddet.

Det kan være hårdt at være pårørende til en svækket eller alvorligt syg. Der er meget praktisk at tage sig af, og det kan være svært at finde rundt i, hvilke tilbud der findes, og hvad der forventes af en pårørende. Derfor har Københavns Kommune ansat fem pårørendevejledere.

Hos pårørendevejlederne kan pårørende få en samtale om det, de har behov for. Intet er for stort, og intet er for småt. Pårørendevejlederen tilbyder uforpligtende støtte og vejledning. Samtalen kan foregå enten telefonisk eller ved et personligt møde, og der er mulighed for at være anonym.

Samtalen kan handle om, hvordan man passer på sig selv som pårørende. Men pårørendevejlederen kan også hjælpe til at navigere rundt i både kommunens tilbud og de mange diagnosespecifikke foreninger og videnscentre, hvor pårørende har mulighed for at få støtte og viden.

Pjecer og plakater om pårørendevejledning

I din praksis har du i foråret modtaget pjecer og plakater om det nye tilbud. Pjecen fortæller også om det pårørendekursus, der blev oprettet for flere år siden, og som stadig kører med stor succes.

Både kurset og pårørendevejledningen er målrettet pårørende over 18 år, og den, de er pårørende til, skal også være over 18 år. Enten den pårørende eller den, de er pårørende til, skal bo i Københavns Kommune, men altså ikke nødvendigvis begge.