Header menu

COVID-19:

Vi følger myndighedernes anbefalinger. Derfor påvirker COVID-19 flere af vores tilbud og services. Husk mundbind, hvis du besøger os. Læs mere på kk.dk/corona

Bedre sundhed og trivsel på ungdomsuddannelserne

34 ungdomsuddannelser i København har indgået partnerskab med Københavns Kommune for at skabe bedre sundhed og trivsel blandt unge.

Der er indgået partnerskab med gymnasier, erhvervsskoler, Ungdomsskolen og de forberedende grunduddannelser (FGU). Se, hvilke uddannelser der er med i partnerskabet længere nede på siden.

Derudover er der indgået partnerskab med UU København.

Formålet med partnerskaberne er at fremme sundhed og trivsel blandt eleverne og dermed bidrage til, at flere unge fastholdes i og gennemfører en ungdomsuddannelse. Det sker gennem aktiviteter og indsatser målrettet mental sundhed, røgfrihed, seksuel sundhed, alkohol og rusmidler samt motion og bevægelse.

Nedenfor finder du aktivitetskataloget ”Bedre sundhed og trivsel blandt unge”, der giver et overblik over de mange tilbud, som Københavns Kommune kan bidrage med som en del af partnerskabet. 

Der tilbydes også en række tilbud fra headspace, Sundhedstjek, Sex & Samfund, Kræftens Bekæmpelse, Alkohol & Samfund, Københavns Kommunes Rygestoprådgivere, Ro på Rusen og U-turn, som også er en del af partnerskabet.

Aktiviteterne på de enkelte ungdomsuddannelser planlægges for et skoleår ad gangen på handleplansmøder mellem ungdomsuddannelserne og sundhedskonsulenter fra Københavns Kommune.